Informatii amenajari interioare utile

plase tantariPlasele de insecte sunt elemente aditionale unei constructii, care aduce un plus in utilizarea constructiei respective. Acel plus este reprezentat de faptul ca tine insectele la distanta de locuinta dumneavoastra.

Atunci cand hotarati sa cumparati o plasa de insecte, trebuie mai intai sa alegeti tipul de plasa. Exista trei feluri de plase de insecte pe piata romaneasca, si anume: plase de insecte de tip rulou, plase cu balamale si plase de tip plisse sau armonica. Acestea din urma sunt recomandate pentru usi sau daca doriti sa le folositi la ferestre, pentru ferestre de dimensiuni mari, de circa 2.5 m inaltime un ochi de geam.

In decizia dumneavoastra, va poate influenta nu numai calitatea si producatorului plaselor respective de insecte, ci si pretul. Cele mai scumpe sunt plasele plisse, ale caror pret se ridica undeva la 130 EUR/mp. Cele mai ieftine sunt plasele cu balamale: 7 EUR/mp, in timp ce plasele de tip rulou sunt in jur de 35 EUR/mp.

Trebuie precizat ca in ultimul timp in Romania au aparut si alte plase de insecte, care au deschiderea/inchiderea glisanta, exact ca o poarta de intrare culisanta. Dar tinand cont ca astfel de plase necesita o anumita structura a camerei unde sunt montate (sau a usii), ele sunt cumparate de un numar mai mic de oameni. Cele mai populare plase de insecte sunt cele cu balamale, pentru ca se monteaza usor, se detaseaza la fel de usor in apropierea iernii, cand nu mai este cazul sa le folositi, se spala cu apa si detergent si va ofera protectie la fel de buna impotriva insectelor ca oricare alt tip de plasa de insecte existenta pe piata.

Plasele de insecte se aspira cu aspiratorul de masina sau cu un aspirator mic de camera, care nu are gura de aspiratie foarte mare si care ar putea zgaria astfel sita.

Daca nu chemati un specialist sa va masoare suprafata care trebuie acoperita cu plasa de insecte, atunci trebuie sa stiti cum sa o masurati dumneavoastra. In primul rand, trebuie sa aveti un instrument de masurat precis si dupa ce deschideti larg fereastra, sa masurati latimea si inaltimea dintre garniturile de toc, cu alte cuvinte “golul de aer”. Si in al doilea rand, trebuie sa stiti cati milimetri sa adaugati pentru a obtine dimensiunile finale ale plasei de insecte dorite; de exemplu, daca va doriti plase de insecte cu balamale, trebuie sa adaugati 50 mm, iar daca le vreti de tip rulou, 80 mm.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: