Informatii amenajari interioare utile

roleteRoletele textile se pot monta direct pe geamuri sau pe perete pentru a mai inveseli atmosfera din locuinta sau pentru a induce copii la somn. Acest din urma lucru se poate realiza atunci cand se monteaza rolete de culori inchise pe geam, care actioneaza ca si draperiile sau jaluzelele inchise.

Atunci cand vreti sa montati o roleta textila pe perete, nu conteaza foarte mult cum masurati locul respectiv, deoarece daca aveti un intreg perete gol, se va putea pozitiona oriunde, indiferent ca dimensiunea roletei pe care o primiti este mai mare sau mai mica decat ceea ce ati fi vrut. Cu alte cuvinte, in cazul unei rolete de perete, nu conteaza foarte mult daca ati gresit la masuratoare, pentru ca roleta se va putea pozitiona practic oriunde. Insa nu acelasi lucru poate fi spus si de o roleta care se monteaza direct pe geam.

Roletele care sunt realizate pentru un anumit ochi de geam trebuie sa fie cat ochiul respectiv de geam, astfel nu va reusi sa ofere acea atmosfera linistitoare si relaxanta mentionata mai devreme. Ochii nu se vor putea relaxa daca va intra lumina puternica de afara, fie si printr-o mica portiune de fereastra. De aceea, masuratoarea trebuie sa fie perfecta.

Pentru a fi sigur/a ca veti comanda roletele care se potrivesc geamurilor dumneavoastra chemati un specialist sa masoare exact ochiul de geam, cu instrumente de masura precise. Daca nu vreti sa apelati la cineva pentru a masura dimensiunea geamurilor, puteti sa le masurati si dumneavoastra, insa numai dupa ce va asigurati ca instrumentul de masura pe care il aveti masoara cum trebuie. Folositi mai multe instrumente si vedeti daca obtineti acelasi rezultat. Este de preferat sa folositi o ruleta, nu o rigla sau un centimetru de croitor.

Masurati latimea si inaltimea geamului sau mai bine zis sticlei, atat sus, cat si jos. Pentru a fi sigur/a ca veti da comanda cum trebuie, masurati si prin zona de mijloc de doua-trei ori si luati cea mai mica valoare din cele pe care le-ati gasit.

Luati in calcul faptul ca roleta textila nu se va monta pe geam, ci pe rama geamului, cu alte cuvinte la masuratorilor pe care le-ati obtinut, trebuie sa adaugati cativa milimetri si in stanga, si in dreapta, si sus, si jos. Atentie, geamurile au si manere cu ajutorul carora se deschid/inchid. Calculati latimea, respectiv inaltimea roletei textile, luand in calcul suprafata de pana la manerele respective.

 

Vezi : http://www.scharx.ro/roletetextile.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: