Informatii amenajari interioare utile

pergolePergolele au aparut din nevoia de a raspunde unei game mai extinse de servicii, precum necesitatea de a umbri un spatiu exterior, de a prelungi o terasa, de a decora un exterior, de a oferi protectie unui spatiu sau a unui obiect, dar si de a crea un colt de relaxare in gradina. Aceste pergole pot avea forme diferite si le putem clasifica in functie de mai multe variable, ca de exemplu: tipul de actionare, materialele din care sunt fabricate si utilitatea oferita.

In functie de tipul de actionare, la companiile de profil o sa gasiti pergole fixe si retractabile. Legat de materialele folosite pentru constructie, cel mai des utilizat este lemnul deoarece costul final al produsului este mai mic insa durabilitatea in timp lasa de dorit. O solutie mai buna dar mai costisitoare o reprezinta aluminiul deoarece ofera o structura nu doar mult mai solida dar si eleganta in acelasi timp. Fie ca doriti una din lemn sau una din aluminiu, aveti posibilitatea de a cumpara una facuta pe comanda care sa corespunda cerintelor impuse de catre dumneavoastra.

In functie de utilitatea oferita, pergolele pot fi de gradina, de terasa, de plaja sau cele tip garaj deschis pentru a proteja un autoturism. Sa nu uitam despre aspectul probabil cel mai delicat, pretul. Acesta depinde de o serie de factori, printre care tipul pergolei, dimensiunea ei, materialul utilizat la fabricare, complexitatea produsului (numarul de accesorii incluse), modul de actionare (manual / automatizat), cat si tipul si calitatea materialelor cu care este acoperita. In cazul celor de lemn, pretul variaza in functie de tipul de tratament ce este aplicat lemnului.

Trebuie mentionat de asemenea si tipul de acoperire disponibil la aceste pergole. La cele protejate din materiale textile se pot identifica doua tipuri distincte: fixe si retractabile. In cazul celor fixe materialul ce protejeaza pergola este fix astfel ca nu exista posibilitatea de a manevra pergola in functie de nevoile utilizatorului sau de timpul de afara. Mentionam totusi ca pe perioada sezonului rece se poate strange complet sau se poate lasa intinsa dar exista riscul deteriorarii acestia din cauza conditiilor meteorologice.

Referitor la acele pergole retractabile, in cazul acestora materialul ce o acopera se poate culisa pe un sistem de sine astfel ca dumneavoastra o puteti strange oricand doriti. Aceasta actionare poate fi atat manuala cat si automatizata prin intermediul unui motor, iar unele modele detin o telecomanda sau un intrerupator pentru a usura utilizarea pergolei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: