Informatii amenajari interioare utile

rulouri exterioareDupa cum le spune si numele, aceste rulouri exterioare sunt rulouri care se pliaza. Ele va pot proteja impotriva caldurii excesive si de asemenea va ajuta sa mentineti iarna o temperatura ridicata in casa prin faptul ca nu lasa frigul sa treaca.

Se monteaza in mare parte ca si rulourile opace, din moment ce au aceeasi functie a stoparii intrarii caldurii prin ferestre, insa vin cu ceva in plus, in sensul ca se pliaza oriunde si pot acoperi parti distincte din geam. Spre exemplu, un rulou opac nu acopera decat suprafetele incepand cu partea superioara a geamului, pentru ca acolo este montat ruloul de fapt. Ei bine, rulourile exterioare pliate acopera portiuni diferite ale geamului, in functie de cum doreste utilizatorul. De exemplu, partea superioara a ruloului poate fi la 20 cm distanta de rama de sus a geamului, iar partea inferioara a ruloului, la 35 cm distanta de rama de sus. Cu alte cuvinte, ruloul se poate plimba foarte usor de-a lungul geamului, datorita sinelor care se monteaza in partile laterale, dupa cum vom vedea in continuare.

In primul rand, trebuie spus ca acest tip de rulouri este caracteristic geamurilor de mansarda si poate fi montat si pe interior, functionand in mare masura ca o jaluzea. Daca vorbim de geamuri montate in structura de termopan, acestea se pot misca cu usurinta pe verticala, ceea ce face foarte usoara instalarea lor si pe exterior.

Instalarea ruloului se realizeaza, dupa cum am spus, ca si instalarea rulourilor opace, cu cateva diferente insa. In primul rand, ruloul se pozitioneaza in partea superioara a ramei de geam. De obicei se fixeaza cu cleme, care vin o data cu rulourile, daca nu cumva ruloul foloseste un alt mecanism de prindere de rama. Dupa ce se fixeaza ruloul, se dau doua gauri in laterala ramei de geam, unde se fixeaza doua elemente, prin care vor trece doua sine. Se monteaza si sinele, si apoi se fixeaza in una din laterale un sistem cu fir, care va permite sa trageti de rulou in sus sau jos. Spre deosebire de rulourile opace, nu este nevoie sa desprindeti nici un fel de element care este prezent in zona ruloului in partea superioara.

Ruloul se poate muta in orice zona a geamului doreste utilizatorul, acesta strangandu-se si extinzandu-se ca o armonica. In privinta culorii, rulourile exterioare pliate sunt de culoare mai deschisa si dau senzatia ca sunt bicolore, datorita modului in care se reflecta lumina pe suprafata lor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: