Informatii amenajari interioare utile

Montare Plase Insecte

Poate cea mai buna modalitate de a scapa de tantari cat si de alte insecte mai ales in timpul sezonului cald este prin montarea de plase insecte. Clasica metoda de prindere a plasei cu pioneze  de cadrul de lemn al ferestrei este nu doar o solutie foarte practica dar si una usor de realizat. Problema este ca aceasta nu se preteaza pentru orice fel de ocazie plus ca nu este chiar cea mai buna idee din punct de vedere estetic.

Desi multi vor spune ca ochiurile cu cat sunt mai mici la plasa cu atat aceasta va fi mai eficienta, nu trebuie neglijat aspectul transferului de aer deoarece acesta este foarte important ca sa intre in camera pentru a o aerisi, iar o plasa ce are ochiurile foarte dese poate impiedica acest lucru. Multi sunt de parere ca tesatura textila nu este cea mai buna in a tine la distanta insectele deoarece ele isi pot face loc printre locuri, astfel ca o solutie mai eficienta ar fi plasele metalice, din fibra de sticla sau din poliester.

Desi reprezinta o variata mai costisitoare, cea mai buna varianta este de a masura fereastra si dupa aceea de a cumpara plase insecte gata fixate pe un cadru, fie el din PVC, aluminiu sau alt material, ce poate fi dotat cu balamale si care se monteaza in exteriorul ferestrei. Datorita faptului ca deschiderea se realizeaza in exterior prin rabatare, acestea prezinta avantajul ca se monteaza si demonteaza foarte usor, insa mare atentie deoarece rama atunci cand se afla in pozitia inchis trebuie neaparat sa fie perfect lipita de cadrul ferestrei, altfel insectele se vor putea infiltra in locuinta dumneavoastra.

In ceea ce priveste acele plase tantari de poliester fixate prin diverse modalitati de rama ferestrei, fixarea se poate face cu tinte insa multi considera aceasta metoda ca fiind incomoda deoarece plasele odata ce au fost fixate trebuie lasate pe toata perioada verii. Mai mult decat atat, metalul face gaura in rama deci ulterior va fi nevoie de reconditionare. Se considera ca fiind mai practic sistemul cu arici alcatuit din doua benzi ce sunt lipite pe rama ferestrei si pe marginea plasei, astfel ca aceste doua suprafete pot adera una la cealalta.

Referitor la acele plase insecte tip rulou, acestea au aparut ca o necesitate pentru acele ferestre ce au o conformitate speciala sau acelea ce sunt situate la inaltime si sunt mai greu accesibile. Cele de tip rulou se actioneaza de la distanta sau din interior, folosindu-se un snur, iar actionarea este in cele mai multe cazuri pe verticala. Plasa se retrage intr-o cutie montata chiar deasupra ferestrei, insa exista unele modele la care plasa se retrage in stanga sau in dreapta.

 

Mai multe detalii pe site: www.plasetantari.com.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: