Informatii amenajari interioare utile

automatizari portiUn astfel de sistem de automatizari porti batante va permite accesul de la distanta a portilor casei dumneavoastra, conferind in acelasi timp un nivel de siguranta mai ridicat, iar accesul este facil si rapid. Fie ca discutam despre niste porti mai noi de constructie recenta sau unele ce au o vechime mai indeluganta, practic toate acestea pot dispune de un astfel de sistem care va poate usura viata. Trebuie stiut faptul ca exista mai multe feluri de automatizari pentru porti batante, si anume: cu brat simplu, cu brat articulat, compass si ingropate. Dorim in continuare sa discutam despre fiecare in parte.

Sistemul cel mai des intalnit la aceste automatizari porti batante este cel cu brat simplu. Un astfel de kit contine cele doua brate (motor) ce au rolul de a deplasa aripile portilor; impreuna cu centrala de comanda, selectorul de cheie, becul de semnalizare, una sau doua telecomenzi si optional, o pereche de fotocelule ce ajuta la detectarea prezentei in timpul inchiderii a unei persoane sau a unui obiect. Lungimea difera in functie de modelul ales, dar in general clientul alege in functie de caracteristicile portilor: greutatea lor, lungime si greutatea stalpului de sustinere. Exista doua tipuri de deschidere: la 90 de grade in cazul celor ce au balamalele montate pe jumatatea stalpului sau la mai mult de 90 de grade cand vorbim despre acele modele care dispun de balamale montate langa coltul stalpului.

La cele cu brat articulat se permite o deschidere mult mai ampla si sunt folosite de obicei in situatii mai deosebite. Kitul in acest caz este cam acelasi ca la cele cu brat simplu, iar deschiderea este tot de doua tipuri: la 90 de grade sau mai mult. In legatura cu acele sisteme de automatizari porti batante de tip compass, acestea pot dispune de doua proprietati specifice: gradul cel mai ridicat de libertate in ceea ce priveste deschiderea portilor; pot fi folosite si atunci cand exista diferente de nivel de maxim 12 grade.

In ceea ce le priveste pe cele ingropate, principalul avantaj al unui astfel de sistem de automatizari porti batante rezulta din faptul ca acesta sta ascuns la baza stalpului deci nu are nicio influenta asupra portilor din punct de vedere al aspectului acestora. Si in cazul acestui sistem discutam de un grad foarte mare de liberate la deschiderea aripilor portilor.

Asemanator acestor sisteme pentru porti batante, exista si sisteme dezvoltate pentru portile culisante (glisante).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: