Informatii amenajari interioare utile

Rulourile exterioare de PVC sunt printre cele mai apreciate din Romania, pentru ca sunt si cele mai ieftine. In privinta protectiei termice, rulourile din PVC sunt foarte bune, asigurand o bariera termica mai buna decat aluminiul, insa in ceea ce priveste protectia impotriva hotilor, rulourile din aluminiu sunt mai recomandate.

Vom vedea in continuare care sunt diferentele dintre rulourile exterioare de PVC si cele de aluminiu.

Am mentionat deja protectia termica; legat de aceasta, se poate mentiona de asemenea scaderea cheltuielilor cu caldura pe timpul iernii, din moment ce ruloul de PVC pastreaza o temperatura ridicata si constanta in casa.

Apoi, trebuie precizat faptul ca PVC-ul prezinta etanseitate perfecta si are rezistenta mai mare la socuri. Cu toate acestea, etanseitatea nu poate fi perfecta, daca ruloul este montat de un neprofesionist. De aceea recomandam sa cumparati rulouri de la companii care va asigura si montajul si va si masoara suprafata care trebuie acoperita de rulou. Masuratorile gresite duc la confectionarea unor rulouri exterioare care nu vor putea fi montate sau, daca sunt montate, nu vor putea oferi 100% din calitatile lor.

Rezistenta mai mare la socuri se traduce si in rezistenta sporita la zgarieturi. Lamelele de aluminiu se pot zgaria foarte usor, mai ales atunci cand este vopsit in camp electrostatic. Totusi, si rulourile de PVC pot fi colorate in acest mod, mai ales atunci cand prezinta elemente de aluminiu, ca spre exemplu ghidajele sau capacele laterale. Acest mod de vopsire ajuta culoarea sa ramana pe rulou cat mai mult timp.

Durata de viata a rulourilor din PVC este in general de minim 5 ani si maxim 10 ani, daca sunt folosite in conditii optime. Rulourile de aluminiu, pe de alta parte, au o durata mai mare de viata (intre 15 si 20 ani), astfel ca desi investitia este initial mai mare, in timp veti plati mai putin, deoarece in aceasta perioada de 20 de ani veti schimba probabil 2 sisteme de rulouri de PVC, si asta in cel mai fericit caz, cand rezista fiecare sistem cate 10 ani.

Rulourile din aluminiu nu se deformeaza din cauza soarelui, cum se poate intampla in cazul celor din PVC, atat timp cat rulourile din PVC nu sunt vopsite cu vopsele tratate chimic si care impiedica deformarea.

Inainte de a face alegerea finala, puneti in balanta caracteristicile fiecarui tip de sisteme de rulouri exterioare de PVC si de aluminiu, si selectati-l pe cel care se potriveste cel mai bine dorintelor si bugetului dumneavoastra.

Vezi mai multe despre produsele noastre pe www.scharx.ro si www.rulouri-exterioare.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: